Vrijwilligerswerk

Wil jij als vrijwilliger naar Zuid-Afrika?
Dan hebben we een geweldige optie voor je.
Kom naar Zuid-Afrika als vrijwilliger bij Kwa.Mama.

Kwa.mama heeft vrijwilligers nodig voor haar projecten in Shakashead.
Shakashead is een township vlakbij Ballito waar veel hulp nodig is.
De meest kwetsbare leden van Shakashead zijn de kinderen die aan hun lot worden overgelaten als de ouders overdag aan het werk gaan. De jonge kinderen die nog niet naar school gaan kunnen naar de pre school komen, een veilige haven voor overdag. De doelen van de pre school zijn: de kinderen een gevoel van trots geven, bouwen aan gezonde relaties, het geven van een gevoel van hoop en het aanleren van de basis vaardigheden.
De meeste medewerkers bij Kwa.Mama zijn ongeletterd en spreken zelf amper Engels, alleen daarom al zijn vrijwilligers zo hard nodig. Op deze manier worden zo wel de kinderen als medewerkers dagelijks blootgesteld aan Engels.

Vrijwilligers kunnen met de kinderen in de pre school en tijdens het naschoolse programma werken. Je kunt de leerkrachten ondersteunen, spelen met de kinderen, individuele aandacht geven, helpen met huiswerk, of start je eigen project met sport, dans, drama etc. Er zijn tal van opties, als je maar een hoop initiatief toont.

Dit project is vooral geschikt voor emotioneel volwassen vrijwilligers van 18 jaar of ouder. De aard van het werk betreft emotionele uitdagingen, maar is zeer de moeite waard.
Een goed niveau van Engels is vereist.
Flexibiliteit en in staat zijn om initiatief te tonen wordt erg op prijs gesteld.
Daarnaast vragen wij eerdere werkervaring en/of een studieachtergrond met kinderen.
Hierbij kun je denken aan kinderopvang, onderwijs en studies zoals SPW, SPH, pedagogiek en psychologie.
Ook andere achtergronden te denken aan Sport, Drama of Verpleegkunde, Fysiotherapie en Logopedie zijn erg welkom.
Wij staan ook te springen om vrijwilligers met een therapeutische achtergrond zoals speltherapie, psychomotorische therapie of creatieve therapie om onze vaak getraumatiseerde kinderen te begeleiden.

Je hoeft nog niet afgestudeerd te zijn en vrijwilligerswerk bij ons is ook te gebruiken voor je vrije keuze ruimte of voor een stage afhankelijk van de eisen van je opleiding.
Denk je dat je ondanks weinig ervaring toch diegene bent die wij zoeken dan is dit altijd bespreekbaar en stuur ons vooral een mailtje.
We vragen elke vrijwilliger om minstens 4 weken blijven.

Je bent onderdeel van de Kwa.Mama familie en wij vragen daarom flexibiliteit wat betreft de werkuren. Uiteraard zal je meer dan genoeg vrije tijd hebben om Ballito en de omgeving te ontdekken of te relaxen op het strand. Weekendtripjes behoren ook tot de mogelijkheden. Indien je echt langer wilt gaan reizen dan vragen wij je of je dit voor of na de periode van het vrijwilligerswerk wilt doen.

2011-06_Qwa-Mama_3921

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s