Over Kwa.Mama

Kwa.Mama Care Centre verzorgt een gratis pre-school en naschools programma voor kinderen van het township Shakashead. Ze hebben meer dan 200 geregistreerde kinderen van 2 tot 6 jaar oud in de ochtend en 80 oudere leerlingen na schooltijd. Hun gaarkeuken voedt ook nog ongeveer 50 oude en zieke mensen.
Ze vragen werkloze bewoners uit Shakashead om te komen helpen bij Kwa.Mama. Er is een team van meer dan 30 werknemers nodig om alles draaiende te houden. Deze werkende leden worden beloond met een token voor elke drie uren van dienst. De tokens worden ingewisseld in de token winkel aan het eind van elke week. De token winkel is gevuld met van alles dat deze medewerkers hard kunnen gebruiken. Werknemers krijgen geen salaris maar worden beloond doormiddel van de tokens. Werken bij Kwa.Mama geeft deze werkloze bewoners weer een doel in het leven. Kwa.Mama is een geregistreerde non-profit organisatie en is geheel afhankelijk van donaties en vrijwilligers. Ondanks dat ze geen lonen bieden, hebben ze wel hulp nodig om voedsel, gas en vele andere noodzakelijke verbruiksgoederen te financieren.

Een groot project van Kwa.Mama is de pre school voor kinderen van 2 tot 6 jaar oud. De meeste werknemers zijn ongeletterd en spreken niet of nauwelijks Engels. Kwa.Mama verwelkomd daarom heel graag vrijwilligers die Engels spreken zo dat de kinderen en werknemers dagelijks blootgesteld worden aan Engels.
Kwa.Mama Care Centre is een plek om kinderen te voeden, relaties op te bouwen en jonge kinderen voor te bereiden op de start in grade 1 (groep 3)!

Ook na schooltijd zijn er vele handen nodig om de boel draaiende te houden. Dan start het na-schoolse programma en zijn de kinderen welkom om na schooltijd bij Kwa.Mama hun tijd te spenderen.
Hulp bij huiswerk, samen zijn en relaxen maar de kinderen ook in beweging brengen. Zo zijn er in het verleden lessen geweest in Karate en Voetbal.
De kinderen opbouwen en zelfvertrouwen geven. Hoop bieden voor te toekomst.

www.kwamama.co.za

2011-06_Qwa-Mama_3851

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s